Meteen naar de inhoud

Mijn verhaal

Op deze uitgebreide(!) pagina probeer ik mijn levensverhaal uiteen te zetten, dat heb ik so-far gedaan in drie delen:

  1. Mijn carrière in Marketing & Ondernemerschap
  2. Mijn doorlopende trial & error zoektocht naar mijn optimale voeding & beweging
  3. Mijn spirituele reis van (opgroeien met) Hindoeïsme naar Atheïsme naar Boeddhisme en Christendom

Part 1
Marketing & Ondernemerschap

Poker bleek op mijn 7de al erg interessant te zijn
Net als marketing & ondernemen; Koninginnedag was mijn favoriete feestdag van ’t jaar
Van 14 tot 20 geld verdient met online poker (maar IRL zijn de foto’s wat leuker) en ondernemerschap
2 jaartjes wild geleefd op Malta; zon, zee, start-ups en (veel) nachtclubs

vwo afgerond en meteen aan de bak

Meerdere wegen leiden tot Rome

True, meestal is een (universitaire) studie de perfecte opzet naar een eerste stage en het begin van je carrière. Dat betekent natuurlijk niet dat het altijd zo moet gaan, want zoals nu.nl mooi over mij verwoorde: “Wie snel veel geld wil verdienen, moet over bijzondere skills beschikken.”

En de beste manier om een skill op te bouwen, is om er zoveel mogelijk tijd aan te besteden, met je volledige focus op datgene dat je wil masteren. Dat kan op de universiteit, in de studio als artiest of op het basketbalveld als zijnde Michael Jordan die 5 uur per dag trainde.

Een alternatieve manier (de mijne)

In mijn geval was het een mix van gamen (Call of Duty, Runescape of Fortnite), pokeren en marketen. Dat gaat allemaal vanuit de luie stoel achter een beeldscherm en aangezien ik geobsedeerd was met alle drie, kwam dat neer op 8 tot 12 uur op een dag, 7 dagen per week. Zo kwam ik de dagen wel door.

Van mijn 14de totdat ik 18 jaar was het vooral poker en gamen. Vanaf mijn 16de werd het minder gamen en meer marketen, waardoor poker en ondernemerschap mijn focus kregen.

Het ondernemen was een combinatie van advies geven aan een aantal gevestigde namen in “virtual currency gambling” zoals “CSGORoll, WildCase en BigBoiBets”, vanuit mijn Nederlandse eenmanszaak. Later groeide dat uit naar ook het co-oprichten van enkele startups in “real-money gambling” en “gamified retail” zoals “HypeUp” en “HypeDrop”.

Uiteindelijk verschoof de verhouding zich zo dat ik in januari van 2019 mijn mijn 4K beeldscherm en videokaart wegdeed en me volledig focuste op geld verdienen met ondernemen en ook nog steeds met een beetje pokeren.

VWO op zak
Potje pokeren?
Juli 2018
Average day at the Dutch office (compleet geclaimde eettafel bij m’n moeder)
En door naar de KvK
Mijn ochtenden op Malta
Juni 2019
Voor s’ nachts werken met de veelal Amerikaanse doelgroep: BluBlockers tegen blauw licht

eind van een tijdperk

Zingeving…?

Toen ik eenmaal gestopt was met gamen, begon ook mijn interesse voor (geld verdienen met) poker langzaam weg te vagen. De twee hebben veel overlap, maar poker was financieel ook interessant.

Ik verdiende op dit punt (2018) goed geld met het ondernemen dat ik deed. Daardoor merkte ik dat ik steeds minder waarde aan het pokergeld hechte en er ook minder tijd voor had. Dit bracht de kwaliteit van mijn spelen achteruit en maakte het minder leuk om überhaupt nog te pokeren.

Daarnaast kreeg ik veel invloeden over zingeving mee uit een aantal van de boeken die ik tot me nam. Simon Sinek’s Start With Why kocht ik als audioboek op 12 januari van 2018. In datzelfde jaar volgde ook Mark Manson’s The Subtle Art of Not Giving a F*ck en Jordan Peterson’s 12 Rules For Life.

In 2019 ging ik verder met boeken zoals David Goggins’ Can’t Hurt Me, Robert M. Pirsig’s Zen and the Art of Motorcycle Maintenance en Letters from a Stoic van Lucius Seneca.

In datzelfde jaar, 2019, begon ik ook met het lezen van Russische literatuur. Geïnspireerd door Jordan Peterson begon ik aan Dostoyevsky’s The Brothers Karamazov en Solzhenitsyn’s The Gulag Archipelago, welke beiden de nodige indrukken achterlieten.

Daarnaast las ik gestaag door in boeken van mensen die in hun werk een positief effect hadden op hun eigen leven, maar ook op dat van hun familie, vrienden, werknemers/collega’s, klanten en zo’n beetje iedereen die op een bepaald moment met hun in aanraking kwam. Dat waren de succesverhalen van Gordon Ramsay in Playin with Fire, Sam Walton’s Made in America en Benjamin Franklin’s autobiografie.

Daarnaast is mijn directe familie spiritueel ingesteld en heb ik van vroeg af aan ideeën meegekregen zoals dat geld alleen niet gelukkig maakt. Dus de wereld van geld, vrouwen en drugs waar ik me in begaf was redelijkerwijs een experiment te noemen, om die meegekregen hypotheses aan de tand te voelen.

In april van 2019 ben ik met alcohol consumptie gestopt. Sindsdien heb ik eenmalig een halve pil XTC naar binnen gewerkt (aanrader om te proberen) en verder ook nooit wiet of wat dan ook gebruikt.

En dat was dat

Dus tegen het einde van 2019 aan was er vrij weinig van mijn originele interesse over in de activiteiten waar ik me op Malta mee bezig hield. Toen het eindelijk financieel goed leek te gaan met mijn grootste start-up HypeDrop en er onenigheid ontstond over de toekomst, was het al gauw einde oefening.

Mijn (destijds) beste vriend en compagnon in al de start-ups was er emotioneel slecht aan toe, hij zat in soort een mid-life crisis die tegenwoordig vaker voorkomt onder de doelgroep 20’ers en 30’ers.

In goed overleg met onze gedeelde vrienden en mijn naasten kwam het erop neer dat ik redelijkerwijs uit de bedrijven werd gedreven, tenzij ik terug ging naar mijn originele rol van een paar jaar eerder als hulpje. Toentertijd was alles natuurlijk super gaaf; het geld, de lifestyle en alles met gokken. Die fascinatie was nu wel weggesleten, dus ik ging niet akkoord, en dat was dat.

Op kerstavond liep het spaak. Op 24 december ontstond dus al mijn belangrijkste goede voornemen: een vervolg aan mijn carrière vinden.

becoming a moneymonk

Aan de slag met goede voornemens voor 2020

Op 1 januari 2020 had ik nog steeds geen (universitaire) opleiding, maar in jaren ervoor had ik er wel een brein gevuld met kennis en (people) skills – en een zak met geld bijgekregen.

Dus, waar kon ik dat inzetten? Dat was een vraag waar ik full-time mee bezig ging. Logeren en werken voor de kost bij een boerderij in Zuid-Frankrijk? Stage lopen bij een hip merk of een marketing agency? Full-time aan de slag in een beginnerspositie om mijn waarde te kunnen bewijzen en vervolgens door groeien?

Nou je raad het al, dat laatste is hem geworden. Maar ook een stage was mogelijk, indien niemand de grotere gok wou wagen op mijn CV met een marktconform salaris. Althans, dat dacht ik, maar het bleek dat je toch echt een studie moest volgen om een stage te kunnen bemachtigen.

De bedrijven die ik benaderde waren in eerste instantie bedrijven waar ik zelf klant van was (geweest). Logischerwijs kon ik er dan van uitgaan dat ik volledig achter het product zou staan als marketeer.

Hustle mode = ON

Ik was elke dag 6 tot 8 uur lang in de Starbucks, om online te solliciteren en tussendoor te lezen. Mijn voorkeur ging naar Utrecht, maar ook naar Amsterdam zijn genoeg mailtjes verstuurd.

Er kwamen al snel sollicitatiegesprekken tot stand. Dat wil zeggen; ik begon te leren hoe je een sollicitatiegesprek voert. En al gauw ging een prima baan me aan mijn neus voorbij, wegens een last-minute toezegging van een ex-collega die weer terug kon komen voor haar oude job – fair enough.

Toen was TicketSwap geïnteresseerd. Er volgde een telefoongesprek en een erg goed interview met mijn 2 to-be-managers, aan het Rokin in Amsterdam op 28 januari. Ik zou een volgende gesprek krijgen waarin ze me een aanbod voor de positie van Digital Marketing Specialist gingen doen. Appeltje eitje; in the bag.

Meanwhile, somewhere in Hoog Catharijne

Maar, op 29 januari werd ik gebeld door Jasper, CEO van MoneyMonk, met de boodschap dat mijn open sollicitatiebrief van ~3 weken geleden de MoneyMonks aan het denken had gezet. Of ik de dag erna op de koffie wou komen, op nog geen 10 minuten fietsen van waar ik woonde. Maar natuurlijk; why not?

“Op de koffie gaan” was gelijk een gesprek met Jasper, zijn broer (CTO en co-founder) Jorgen en Head of Support (en Sales) Thomas. Het was ook nog eens by-far het leukste gesprek tot nu toe.

Hier was een start-up sfeer achter een bewezen product dat al 8 jaar lang duizenden ZZP’ers blij maakte (waaronder ikzelf). Een scale-up die de uitdaging van Marketing nog niet head-on had aangepakt. Ik voelde me meteen thuis in de eerlijke, directe en vaak lollige manier van communicatie. Alles voelde goed en dat was wederzijds.

Dezelfde dag nog kwam er een aanbod en belde ik TicketSwap af. Zo snel kan het gaan: op 10 februari 2020 ben ik een échte MoneyMonk geworden!

Mijn carrière vanaf dat moment, huidige werkzaamheden en verkregen aanbevelingen kan je vinden op mijn LinkedIn:

Part 2
Doorlopende zoektocht naar optimale voeding & beweging

hoe het allemaal begon

Hoe een zwangere vegetariër opeens steak ging eten

In het voorjaar van het nieuwe millennium hadden mijn ouders “mijn zaadje geplant” en zodoende ging mijn moeder door haar 2de zwangerschap heen.

In haar eerste zwangerschap, van mijn 6-jaar oudere broer Stijn, was haar dieet een grotendeels veganistisch dieet, met als voornaamste toevoegingen; kaas, roomboter, yoghurt en melk, met zo nu en dan een stukje vis. Zo ging dat ook al zo’n 20 jaar lang voor mijn moeder.

Bij mij ging dat anders. Heel erg anders. Opeens moest en zou ze vlees eten. Steak, het liefste. Dus ging mijn vader maandenlang haast iedere dag naar de slager, voor steak. Dat beviel goed, dus blijkbaar wilde haar lichaam dat binnenkrijgen, for better or worse.

Zodra ze van me was bevallen, was het meteen uit met de pret. Ze kon geen vlees meer zien, laat staan eten.

Antibiotica, darmflora en allergieën

Wordt aan gewerkt…