Mijn ervaring met vleesvanons.nl

Beter voor jou, de koe en het milieu; grasgevoerd vlees is in elk opzicht (behalve prijs) een betere keuze dan biologisch tot aan graangevoerd. Maar… waar kan je het beste jouw grasgevoerde vlees kopen? In een eerdere blog keek ik naar de beste manier om grasgevoerd vlees te kopen en kreeg je mijn top 5 webshops na meer dan €10.000 aan bestellingen te hebben gemaakt.

Één van die webshops, de boerderij waar ik momenteel het meeste bij bestel, is Vlees Van Ons, van boer Robert Krijger(!). Sinds mei 2020 heb ik bij Robert €4.500 aan rundvlees gekocht.

Wat is mijn ervaring met VleesVanOns.nl, hoe komt het dat ik er zo veel bestel en voor wie is deze webshop aan te raden? Ik heb de webshop beoordeeld op deze 5 punten:

 • Assortiment
 • Kwaliteit
 • Bezorging
 • Communicatie
 • Prijs

Daarnaast laat ik je zien wat voor mogelijke gerechten je kan maken met zijn producten; er is dan ook een grote kans dat je trek gaat krijgen – je bent gewaarschuwd!

Assortiment

Het Vlees Van Ons gaat verder dan alleen uit rundvlees. Op de boerderij leven ook buitenvarkens en grasgevoerde schapen/lammeren. Daarnaast zijn er producten van partner-boeren zoals eieren, kip en zuivel, maar helaas zijn deze niet terug te koppelen aan de visie achter grasgevoerd vlees. Maar los van de producten van partners, kan je bij de runderen, varkens en schapen/lammeren van Robert sowieso reken op:

 • Geen gebruik van antibiotica of groeihormonen
 • Voeding voor de dieren die vrijwel gelijk staat aan hun natuurlijke dieet
 • Liefde- en respectvolle omgang met de dieren, ook bij het slachten

Tip: ontdek alle voordelen in mijn meest uitgebreide artikel met alles over grasgevoerd vlees.

Zelf ben ik een grote fan van rundvlees en heb ik bij Robert nog geen andere vleessoort uitgeprobeerd, dus daar ligt de focus in de rest van mijn ervaring.

Grasgevoerd rundvlees

Van grasgevoerde tartaartjes en ribeyes tot aan grasgevoerd gehakt en rundervet. Vlees Van Ons heeft een uitgebreid aanbod wat de koe betreft.

Daarnaast kan je er ook terecht voor lever, rundervet, schenkel, ossenstaart en een hoop andere ‘minder chique’ stukken vlees.

Kortom, ze bieden vrijwel alles wat er bij een koe te halen valt. En ben je op zoek naar BBQ vlees? Ook dat heeft Robert zo nu en dan in zijn aanbod in de nieuwsbrieven en via WhatsApp, voor zéér aantrekkelijke prijzen.

Côte de Boeuf
Grasgevoerd Rundergehakt
Grasgevoerde Ribeyes

Kwaliteit

Robert’s producten zijn van altijd van de hoogste kwaliteit. Het enige wat varieert is de vetmarmering, die verschilt immers per seizoen; een koe die zich heeft voorbereid op de winter draagt relatief meer vet dan een koe die net door een koude winter heen is gekomen.

Je krijgt in ieder geval mooie goudkleurige vetmarmering, geen extra vochtverlies tijdens het bakken/grillen/braden en, zolang je de bereiding in de keuken voor elkaar krijgt(!), een lekker kleurrijk en smakelijk resultaat op je bord.

Goudkleurig vet, goede vetmarmering, en mooi donkerrood en paars-achtig vlees.

Bezorging

De bezorgingen zijn bij mij altijd goed aangekomen. Met de bezorgdienst van Vers & Fijn verloopt alles volgens plan. Je krijgt een Track & Trace code die in real-time bijhoudt wanneer jouw bezorging aan de beurt is.

Desnoods wordt je gebeld als je toevallig dat moment niet thuis bent of de bel niet hoort, en dan kan je eventueel nog afstemmen om de door en door bevroren pakketen op straat neer te laten zetten, waar ze zeker nog een paar uur goed bevroren zijn, zodat je het z.s.m. kan oppikken en zij weer verder kunnen.

Communicatie

Persoonlijk, vlot, vaak komisch en altijd eerlijk. Zo ervaar ik het communiceren met Robert. Hij is je graag van dienst op WhatsApp, waar hij je ook s’ weekends snel te woord staat. Dat doe hij op een persoonlijk niveau, waarbij je ervaring en doelen met de aankoop centraal staan, zodat hij kan leren hoe hij je misschien nóg beter van dienst kan zijn.

Naast de persoonlijke communicatie, verstuurd hij ook regelmatig (volgens mij maandelijks) een korte nieuwsbrief. Daarin krijg je updates over nieuwe producten of recepten en ook tijdelijke deals van zijn webshop.

Prijs

Ben je dan goedkoper uit dan in de supermarkt of bij de slager? Nou, dat ligt er maar net aan. Waarschijnlijk is de slager duurder en de supermarkt goedkoper. En dat is bijzonder, want we hebben het hier om de hoogst mogelijke kwaliteit van (rund)vlees. Maar zelfs dan betaald je bij de slager minstens zoveel als bij Vlees Van Ons, vooral bij de steaks. Per 15-5-2021 betaal je namelijk:

 • Grasgevoerd rundergehakt: €12,50/kg
 • Grasgevoerde ribeye of entrecôte: respectievelijk €31,95 of €27,95 per kilo
 • Hele antibiotica-vrije kip: vanaf €10,74 (~€8,95/kg)
 • Buitenvarkens vleespakket: €12/kg

Zo betaal je dus ongeveer dezelfde prijs als bij de slager om de hoek, alleen krijg je nog een aantal voordelen bij:

 1. Meer keuze én betere kwaliteit
 2. Véél langer houdbaar, dankzij bevroren aanlevering
 3. Direct van de Nederlandse boer aan huis, op zijn milieuvriendelijkst
 4. Ethisch gezien de meest verantwoorde keuze
 5. Zowel de smaak als de voedingswaarden zijn een stuk beter

Conclusie

Over Robert kan ik het kort houden. Zijn webshop Vlees Van Ons is niet de meest bekende aanbieder van grasgevoerd vlees, maar wel de plek waar ik het meeste bij koop – for good reasons. De hoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs, met een no-nonsense werkwijze en persoonlijk contact.

Vleesvanons.nl is perfect voor de vleesliefhebber die aan de slag wil met grasgevoerd vlees en daarin bewust zoekt naar de goedkope aanbieder die garant kan staan voor de hoogste kwaliteit. Ik denk dat Robert de komende jaren nog heel hard zal gaan groeien in deze markt en dat is hem gegund; ik zal er ieder geval een steentje aan bijdragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *