Meteen naar de inhoud

Mijn ervaring met boereninhetbos.nl

Gezondere mensen, gezondere dieren, en een gezondere planet; grasgevoerd vlees is in elk opzicht (behalve prijs?) de beste keuze als het op vlees aankomt. Beter dus dan biologisch, graangevoerd, enzovoorts. Maar waar kan je dan het beste aan zulk grasgevoerd vlees komen? Ik deel mijn ervaring met boereninhetbos.nl, om je op weg te helpen met die zoektocht.

In een eerdere blog keek ik naar de beste plekken om grasgevoerd vlees te kopen. Daarin lees je mijn volledige top 5 webshops, geconcludeerd uit meer dan €20.000 aan grasgevoerd vlees te hebben besteld.

In de top 5 zit Boeren in het Bos dus ook. Het is maar zelden dat je een gevoel van trots krijgt in relatie tot het geld dat je uitgeeft aan je voeding. Maar nadat ik persoonlijk de boerderij van Mariska en Richard – Boeren in het Bos – heb bezocht, kan ik met ontzettend veel trots zeggen dat ik toch 3+ duizend euro heb kunnen bijdragen aan het nastreven van de visie achter hun boerderij. Dat voelt erg goed.

“Waarom zijn zij zo speciaal?”, you might ask. Om dat te beantwoorden, neem ik je graag mee in het assortiment van Boeren in het Bos, mijn ervaring met hun producten en de kwaliteit daarvan, en ook laat ik je zien waar the magic plaatsvindt, met foto’s van de boerderij.

Gras grazende grasgevoerde runderen van boereninhetbos.nl: er grazen Schotse Hooglanders, Brandrood runderen, Black Angus runderen en kruisingen tussen die soorten.

Wat is mijn ervaring met boereninhetbos.nl, wat bestel ik er zoal en voor wie is deze webshop aan te raden? Ik heb boeren Mariska en Richard beoordeeld op deze 5 punten:

 • Assortiment
 • Kwaliteit
 • Bezorging
 • Communicatie
 • Prijs

Daarnaast laat ik je zien wat voor gerechten je zoal kan koken met hun producten. Er is dan ook een redelijk grote kans dat je trek gaat krijgen van de onderstaande afbeeldingen – wees gewaarschuwd! ;-P

Assortiment van boereninhetbos.nl

Het assortiment van Richard en Mariska bestaat uit meer dan alleen maar grasgevoerd rundvlees. Op de boerderij leven namelijk ook bosvarkens, grasgevoerde schapen/lammeren en wat ik oerkippen zou noemen. Je kan bij al deze dieren rekenen op:

 • Nul gebruik van antibiotica of groeihormonen
 • Een voedingspatroon voor de dieren dat vrijwel identiek is aan hun natuurlijke dieet
 • Liefde- en respectvolle omgang met de dieren, ook bij het slachten

Tip: alle voordelen van grasgevoerde dieren in detail lezen? Lees dan dit artikel met alles over grasgevoerd vlees.

Zelf heb ik nog bijna geen kipproducten en weinig schapenvlees bij hen besteld, daarom richt ik me op mijn ervaring met hun rund- en varkensvlees. Overigens was ik wel uiterst tevreden met wat ik heb ontvangen uit hun schaap en kippen assortiment.

Grasgevoerd rundvlees

Van grasgevoerde ribeyes en entrecôtes tot aan grasgevoerd rundergehakt en tartaar. Boeren in het Bos heeft een uitgebreid assortiment van grasgevoerd runvlees.

Ook verkopen ze verschillende soorten stoofvlees, vleeswaren voor op brood, soepvlees en zo’n beetje elk orgaan dat een koe bezit.

Ze bieden dus vrijwel alle sneden en bereidingen van rundvlees aan die een slager kan bedenken.

Tomahawk van de gietijzeren grillpan
Ribeye uit de pan
Tomahawk op de BBQ
Grasgevoerd rundergehakt met scrambled eggs

Vlees van bosvarkens

Van hetzelfde kaliber als grasgevoerd zijn er ook varkens die opgroeien zoals de natuur dat had bedoelt. De bosvarkens van Mariska en Richard leven op vergelijkbare wijze als wilde zwijnen, zoals bijvoorbeeld op de Veluwe.

Het is dan ook geen wonder dat het vlees ongelofelijk lekker smaakt. Dat wil zeggen, je kan het niet eens vergelijken met biologisch varkensvlees van de supermarkt; dit is vlees van een ander niveau.

Mijn favoriete zijn de prachtige rib- en schouderkarbonades. Geweldig van de grillpan of BBQ, met een flinke dosis roze Himalayazout.

Heerlijke karbonades
Schouderkarbonades van buitenvarkens
Bosvarkens bij Boeren in het Bos
Buitenvarkens in het bos
Vriendelijk bosvarken krijgt een aai over zijn bol
Aaibaar buitenvarken in het bos
Jonge bosvarkentjes en een kip
Buitenvarkentjes in de babystal

Kwaliteit

Boereninhetbos.nl levert altijd de hoogste kwaliteit. Het enige wat daarbij nog kan verschillen is de vetmarmering, die verandert namelijk met de seizoenen mee, maar opvallend is dat ik hun op dit punt beter zou waarderen dan welke grasgevoerde leverancier dan ook.

Je krijgt dan ook prachtig gouden vetmarmering, nagenoeg geen vochtverlies tijdens het bereiden van je vlees en, als jij jouw aandeel in de keuken succesvol voltooid(!), een heerlijk voedzaam eindresultaat op je bord.

Pasgeboren, prachtig goudkleurige bosvarkentjes
Grasgevoerde schapen en pasgeboren lammetjes
Mooie kippen en een aantal goed waakse hanen als bodyguards
Een kijkje bij de runderen van Bin het Bos. Links in beeld is “Prikkie”, de Schotse Hooglander met prachtige hoorns. Rechts-midden in beeld is een Black Angus Highlander jonkie (geniale kruising!)

Bezorging

Met de bezorgdienst van Vers & Fijn verloopt alles altijd volgens plan, en zo niet dan is er een oplossing aanwezig. Je krijgt een T&T code en wordt vooraf aan je bezorging nog kort gebeld.

Dan kan je nog gemakkelijk afstemmen om je door en door bevroren pakket op straat neer te laten zetten, waar het nog een aantal uur goed bevroren zal zijn, zodat je het z.s.m. kan oppikken en zij weer verder kunnen. Of je kan nog iets regelen met de buren en worst case komen ze een andere dag langs, je pakket blijft immers bevroren tot aan het moment van daadwerkelijke bezorging.

Communicatie

Persoonlijk, vlot en volledig transparant. Zo ervaar ik het communiceren met Mariska en Richard. Je kan ze bereiken op WhatsApp, waar je ook s’ weekends een antwoord mag verwachten. Geen vraag teveel en ze delen hun passie voor de dieren en de holistische aanpak dan ook graag.

Prijs

Is de prijs dan ook nog eens lager dan bij de slager of supermarkt? Ja en nee, is het eerlijke antwoord. Want waarschijnlijk is de slager nog wat duurder en is de supermarkt juist een klein beetje goedkoper, maar daar ga je never nooit dezelfde kwaliteit tegenkomen. Dus eigenlijk is de prijsverhouding heel apart, want we hebben het hier om de hoogst mogelijke kwaliteit van (rund)vlees; grasgevoerd rundvlees.

Voor de steaks ben je bijvoorbeeld stukken goedkoper uit dan bij de slager. En voor gehakt zit je net iets duurder dan biologisch gehakt van €12,60/kg, op het moment van schrijven. Per 09 mei 2022 betaal je bij Boeren in het Bos namelijk:

 • Grasgevoerd rundergehakt: €14,70/kg
 • Grasgevoerde ribeye of entrecôte: respectievelijk €35,- of €32,- per kilo
 • Hele antibiotica-vrije kip: vanaf €18,15 (~€13/kg)
 • Buitenvarkens schouderkarbonade: ~€25/kg

Dat is dan ongeveer wat je bij de lokale slager zal betalen, maar nu krijg je nog veel meer waar voor je geld:

 1. Betere kwaliteit én meer om uit te kiezen
 2. Véél langer houdbaar, minstens 1 jaar, door de bevroren aanlevering
 3. Direct van de boer bij jou thuisbezorgd, op zijn milieuvriendelijkst
 4. Uit ethische overwegingen heb je hier de beste keuze
 5. Zowel in smaak als in nutriënten scoor je hier hoger

Conclusie

Mariska en Richard hebben in een paar jaar tijd en ontzettend mooie boerderij opgebouwd. Met plezier kijk ik uit naar hun toekomst en met nóg meer plezier zal ik er vlees blijven bestellen. Ze zijn dan niet de grootste of bekendste, maar eenmaal in het echt ontmoet weet je dat je goed zit bij Boeren in het Bos. De beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Boereninhetbos.nl is voor iedereen aan te raden als vaste boer om grasgevoerd vlees en alle andere producten die we hebben besproken bij af te nemen. Wil je een grote BBQ organiseren? Wil je altijd geweldig vlees in je vriezer hebben liggen? Eet je dagelijks vlees en wil je dat van de hoogste kwaliteit hebben? Look no further.

Deel je mening of stel je vragen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *